Nyheter från SvRF

Veckans omgång i Folksam Ponnyallsvenska zon Nord har flyttats.

(Uppdaterad 29 september) Svenska Ridsportförbundet följer noga utvecklingen med anledning av smittläget, där det händer mycket och läget förändras fort. Hur situationen påverkar verksamheten utvärderas kontinuerligt.

Vill du engagera dig i ungdomsfrågor inom Svenska Ridsportförbundet? Under Riksungdomsmötet i maj 2021 väljs nya ledamöter in i den centrala ungdomssektionen, CUS. CUS valberedning jobbar just nu febrilt med att hitta nya ledamöter till sektionen.

Sveriges två största inomhusevenemang, Sweden International Horse Show och Gothenburg Horse Show, anordnar en gemensam ungdomstour i hoppning där kvalade ekipage får starta i både Friends Arena och i Scandinavium.

Under september har en medlemsundersökning mejlats ut till alla våra föreningar. Det är viktigt för oss att så många som möjligt svarar.

Det har blivit flera fina fälttävlansplaceringar för svenska ryttare i helgen Anna Nilsson på Candy Girl vann den trestjärniga klassen i Danmark och Anna Freskgård på Techno slutade tia i den fyrstjärniga klassen i Baborowko, Polen.

Under helgen avgjordes ungdomsfinalerna i FEI Nations Cup i hoppning, i belgiska Opglabbeek. Sverige hade fyra lag på plats och det blev pallplatser för både children- och young rider-laget.

Nilshagen GP-femma i Hagen

(2020-09-27 13:30)
Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD gjorde sin internationella årsdebut i tyska Hagen. Det blev en femteplats i den fyrstjärniga Grand Prix-dressyren och sjunde plats i Grand Prix Special.

Två nya Mastertränare

(2020-09-27 12:50)
Kerstin André och Jan-Erik "Nicke" Pålsson har utnämnts till Mastertränare. De tog emot diplom och märken på Flyinge i samband med SWB Equestrian Weeks.

Det är nu finalklart i Folksam Elitallsvenska Mellersta zonen, efter söndagens tredje omgång hos Motala Ryttarförening.

För åttonde året i rad red Alleby Ridklubb hem guldet i Folksam lag-SM i den fartfyllda grenen mounted games.

Det internationella ridsportförbundet, FEI, stänger av Förenade Arabemiratens ridsportförbund efter att flera regelbrott uppdagats vid tävlingarna Sheikh Mohammed Cup och The President's Cup i januari och februari 2020.

Svenska Ridsportförbundet gör en satsning på ponnydressyren med fokus på ryttarutveckling, i cuperna Mats Mellberg P12 och Ride and Learn. Nu är det klart vilka ryttare som får rida slutaudition i samband med Ponny-SM.

Med över 400 starter från norr till söder har Sverigeponnyn på kort tid vuxit till landets största ponnycup för ryttare på C-ponny. Säsongen 2020/2021 bjuder på hela 15 kvaltävlingar med final under Gothenburg Horse Show.

Med bara sex månader kvar till den 45:e upplagan av Gothenburg Horse Show och världscupfinalerna i hoppning och dressyr pågår planeringen i en annorlunda omvärld.

I  samarbete med Stallshopen kan vi beställa jackor, schabrak eller softshelltäcke med föreningens logga. Hör av dig till ovedsjfk@hotmail.se om du är intresserad.

Johanna Fehrlund, c/o Kyrkhult 2338

E-post: ovedsjfk@hotmail.se