Nyheter från SvRF

Andra omgången av ATG Riders League avgjordes under lördagskvällen i Henriksdal. Segrade i Grand Prix 1,50-finalen gjorde Emma Emanuelsson. I 1,35-finalen vann Julia Kringstad Håkansson.

Även denna vecka pågår internationell hoppning med Global Champions Tour i Rom. På lördagen stod Peder Fredricson högst upp på prispallen i Global Champions League och strax därefter tog Malin Baryard-Johnsson en andraplats i Global Champions Tour.

Johan Herner och welshponny-hingsten Störtebekers Big Cracker låg sexa efter dressyren på VM i sportkörning för ponny i franska Le Pin au Haras. Efter maraton-klassen halkade ekipaget ner till en 12:e plats. På söndag väntar precisionskörning.

Patrik Kittel och Fiontini tog hem tredjeplatsen i Aachens Grand Prix när Nations Cup-tävlingarna i dressyr inleddes på fredagen. Efter lördagens Grand Prix Special ligger Sverige sexa inför söndagens Grand Prix Kür.

Nu är nomineringen klar till Unghäst-VM i fälttävlan, i franska Le Lion d’Angers 20-24/10.

CHIO Aachen, den stora ridsporttävlingen i Tyskland, arrangeras under veckan. Sveriges hopplag var länge med i kampen om att försvara 2019 års seger i prestigefyllda Nations Cup men slutade till sist på en andra plats.

Nya rutiner i TDB

(2021-09-16 07:00)
Från november 2021 blir det nya rutiner i TDB, Tävlingsdatabasen, när det gäller BankID och inloggning.

Louise Etzner Jakobsson och Lena Malmström avancerar på världsrankingen efter Paralympics i Tokyo.

Det har blivit dags för säsongens andra omgång av ATG Riders League, vilket även är den sista för året som avgörs utomhus. Henriksdals Ryttarförening står som värd. Här hittar du starttider och regler.

Intresset för ridsport ökar men att få tag på hästar som passar för ett av Sveriges viktigaste hästjobb är en ständig utmaning. Vi bjuder in till tre digitala träffar i oktober, för att inspirera till samarbeten mellan uppfödare och ridskolor.

400 miljoner till idrotten

(2021-09-14 17:09)
Regeringen föreslår att 400 miljoner kronor tillförs svensk idrott under 2022 för att underlätta uppstart av idrott efter pandemin och ökat deltagande i idrott för barn, unga och personer med funktionsnedsättning.

Du som driver en anläggning med hästar ska registrera anläggningen hos Jordbruksverket. Det gäller både små och stora stall, ridskolor, beten m.m. Sista dagen är 1 oktober.

Med två knappa veckor kvar till kvar till EM i fälttävlan har förbundskapten Fredrik Bergendorff tagit ut vilka fyra ryttare som ska ingå i laget.

Efter Malin Baryard-Johnssons framgångsrika helg i Rom vill ju förstås inte Peder Fredricson och Henrik von Eckermann vara sämre. På söndagen blev det en seger för Henrik och två placeringar för Peder med H&M All In.

Sverige håller ställningarna som toppnation i hoppning. Vid lördagens GP-hoppning i Global Champions Tour i Rom var det tre svenskar bland de sex bästa. Malin Baryard-Johnsson på H&M Indiana vann klassen.

I  samarbete med Stallshopen kan vi beställa jackor, schabrak eller softshelltäcke med föreningens logga. Hör av dig till ovedsjfk@hotmail.se om du är intresserad.

Johanna Fehrlund, c/o Vallgatan 6c

E-post: ovedsjfk@hotmail.se