Nyheter från SvRF

Den svenska mästerskapshästen Cold Play har avlivats efter en olycka under måndagseftermiddagen. Cold Play har tillsammans med ryttaren Fredrik Jönsson ingått i spetstruppen i det svenska hopplandslaget de senaste åren.

Kvinnor som tog täten

(2021-03-08 14:46)
Det är svårt att tänka sig en tid då kvinnor inte fick vinna medaljer i ridsport. Så här på internationella kvinnodagen 8 mars uppmärksammar vi några av alla dem som tog täten för andra kvinnor inom ridsporten internationellt.

I helgen pågår säsongspremiären av Global Champions Tour i Doha. I GLC-kvalet blev det två individuella svenska topplaceringar genom Peder Fredricson och Henrik von Eckermann.

Tävlingsverksamheten i Sverige tar en paus under mars månad, som en försiktighetsåtgärd på grund av EHV-1. Svenska Ridsportförbundets förbundsstyrelse beslutade på fredagen att alla tävlingar i Sverige ställs in med start måndagen den 8 mars.

Ulrika Tågerup kommer att åka ner till tävlingsplatsen i Valencia på uppdrag av Svenska Ridsportförbundet, som stöd i arbetet med den fortsatta isoleringen och planeringen för att kunna transportera hem de svenska hästarna.

Förening byter namn

(2021-03-04 07:04)
Tidigare Föreningen Hippocrates Sportryttare, Stockholms läns Ridsportförbund, har bytt namn till Föreningen Hagbyholm Sportryttare.

FEI ställer in tävlingar

(2021-03-02 11:00)
Med anledning av det akuta smittläget av ekvint herpesvirus typ 1 (EHV-1, så kallat virusabort) bland hästar ställer det internationella förbundet FEI in alla tävlingar i tio länder. Vid resor med häst är det nu extra viktigt att vara vaksam.

Bokslutet för 2020 klart

(2021-03-01 12:30)
Svensk ridsport har som så många andra idrotter haft ett mycket annorlunda 2020. Under ett tufft år har ändå intresset för ridsport ökat och förbundet har en positiv utveckling av antalet medlemmar.

Bengtsson tvåa i Belgien

(2021-02-27 21:54)
Det pågår internationella hopptävlingar i Opglabbeek i Belgien även denna helg. Bäst har det gått för Rolf-Göran Bengtsson som blev tvåa i lördagens tvåstjärniga 1,45-hoppning.

Jens Fredricson med Cosmopolit vann ATG Riders League Grand Prix på lördagen i Kungsbacka. Evelin Lavén vann Riders League 1,35 tidigare på kvällen.

Världseliten är på plats i Doha, Qatar för femstjärniga tävlingar på allra högsta nivå. I den avslutande Grand Prix 1,60-hoppningen placerade sig tre av tre startande svenskar. - Det är min bästa placering hittills med Winnie, säger Evelina Tovek.

Douglas Lindelöw stod som segrare i lördagens fyrstjärniga 1,50-hoppning i Vejer de la Frontera - tätt följd av Angelie von Essen som knep andraplatsen. Ytterligare tre svenskar var placerade.

Finalen i Sverigeponnyn flyttas till Strömsholmsdagarna i början av juni.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har beslutat att undantaget som tillåtit enstaka tävlingar för barn och unga födda 2005 och senare upphör att gälla från den 1 mars. Därmed införs ett tillfälligt tävlingsstopp för barn och unga inom ridsporten.

130 miljoner kronor ges i kompensationsstöd till 2000 föreningar och 31 specialidrottsförbund med distrikt, för effekter av corona hösten/vintern 2020. 145 ridsportföreningar har fått beviljat stöd.

I  samarbete med Stallshopen kan vi beställa jackor, schabrak eller softshelltäcke med föreningens logga. Hör av dig till ovedsjfk@hotmail.se om du är intresserad.

Johanna Fehrlund, c/o Kyrkhult 2338

E-post: ovedsjfk@hotmail.se