Nyheter från Skånes RF

I år hade vi inte bara en vinnare i Ponnyallsvenskan Div 3 Dressyr utan två stycken. Stort GRATTIS till BÅDE Gärds RF lag 2 OCH Klippans RK (ovan) som har lyckats hålla kämparglöden på topp hela vägen in i mål! HEJA ER!

Sommarkänsla

(2020-07-07 09:15)
Sommaren är här! Vanligtvis brukar den, för oss, inledas med en veckas hårt men oerhört kul arbete på Falsterbo Horse Show för att sedan kulminera i semester. Denna sommar ser annorlunda ut men som vanligt har kansliet stängt v.29-31.

Sommarkänsla

(2020-07-07 09:15)

Er vill vi hylla!

(2020-07-02 16:21)
Med pompa och ståt, med stående ovationer och med all konfetti i världen vill vi belysa hur värdefulla ni är för vår sport.

FULK 2020

(2020-07-02 10:03)
Anmäl era ungdomar till höstens Förberedande Ungdomsledarkurs senast den 20 augusti. Kursen syftar att ge unga, 11-14 år, en inblick i vad ledarrollen inom ridsporten innebär och hur man kan fungera som en bra förebild och god kamrat i stallet.

Årsmötet 2020 har till slut kunnat genomföras och den viktiga och fantastiska demokratin har värnats. För första gången någonsin digitalt. Vilken resa, vilka möjligheter, vilken utveckling - Hoppas vi slipper det nästa år :)

Lagledarträff

(2020-06-25 12:21)
Möt Jens Fredricson och de rutinerade lagledarna från Österlens RK! Vi alla längtar till tävlingarna och i höst har vi många serier igång från september till slutet av november. Och i vanlig ordning sker ett uppstartsmöte inför seriestart.

Ge er förening de positiva fördelarna med att ha ungdomar som gått ULK:en. Deltagarna arbetar med kommunikation, samarbete, ledarskap, värdegrund, pedagogik, utvecklar färdigheter i att planera, genomföra och utvärdera aktiviteter och mycket mer.

Årsmöte 29 juni

(2020-06-12 14:48)
Vi följer den digitala utvecklingen och under rådande omständigheter kommer vi, för första gången någonsin, ha vårt årsmöte online. Ni är varmt välkomna att möta oss online den 29 juni!

Nu öppnar vi upp anmälan för Ryttarutveckling Ungdomar- Nivå 1 och 2. Ta chansen att utvecklas både som människa, idrottare och ryttare.

Det blev klart efter Folkhälsomyndighetens besked förra veckan. Förbundsstyrelsen tog beslutet att öppna ridsporten för tävling från och med den 14 juni inom ramen för de restriktioner som är beslutade av regeringen och myndigheterna.

Ryttarutveckling 2.5

(2020-05-26 09:17)
För unga satsande ryttare, i nivåerna 2-3, erbjuds i höst en satsning kallad Ryttarutveckling 2.5. Fokus ligger på att höja prestationen och stärka tillhörigheten.

Skatan - Ny serie!

(2020-05-20 13:30)
Ny tävlingsserie flyger in i Skåne! Skånes hopp- och dressyrkommitté har tillsammans arbetat fram en ny serie för att stimulera fler till ridning och tävling.

Vad gör du om hästen har ett sår? Hur vet du när du ska tillkalla veterinär?

Din hästs foderbehov styrs av flera olika parametrar; hästens storlek, om den är lätt- eller svårfödd samt träningsmängd. För unga hästar gäller annat än för ston i slutet av sin dräktighet och under digivningsperioden.

I  samarbete med Stallshopen kan vi beställa jackor, schabrak eller softshelltäcke med föreningens logga. Hör av dig till ovedsjfk@hotmail.se om du är intresserad.

Johanna Fehrlund, c/o Kyrkhult 2338

E-post: ovedsjfk@hotmail.se