Verksamhetsberättelse 2017 - Öveds Jakt & Fältrittklubb - Ridsport - IdrottOnline Klubb

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse för Öveds jakt & fältrittklubb år 2017

Medlemsavgift: Vuxen: 300 kr, Barn och ungdom under 25 år: 200 kr, Familj: 600 kr.

Antal betalande medlemmar vid årets slut: 292

Antal betalande medlemmar 0-20 år: 96

Antal bidragsberättigande sammankomster:  114

Antal protokollförda sammanträden: 11

Styrelse:

Ordförande: Christer Lindow

Sekreterare: Eva-Lotta Öberg-Jansson

Kassör: Kristina Godin-Rylander

Övriga ledamöter: Ann-Louise Svensson, Per Bergström, Eva Ramel

Suppleanter: Carina Malm-Björk, Birgitta Johansson

Ungdomsrepresentanter: Emma Jansson

Genomförd verksamhet:

Träningar

Hoppträning för Erica Håkanson i Lövestad under vintern och Fruktträdgården under sommaren.

Hoppträning för Emma Gynning vid Rytteriet under vintern och Fruktträdgården under sommaren.

Knatteträning för Karin Nilsson i Fruktträdgården.

Dressyrträning för Christina Eghall i Lövestad/Qvarnhem under vintern och Fruktträdgården under sommaren.

Enskilda träningstillfällen och kurser i terrängträning, tömkörning, hoppning och dressyr för Erica Håkanson, Emma Gynning, Christina Eghall, Moa Kulle samt träningar under Idrottslyftet.

Terrängbanan var öppen för träning för olika tränare under tävlingsveckorna.

Föreläsningar erbjöds medlemmarna kostnadsfritt under våren.

Tävlingsdeltagande:

114 tävlingslicensansökningar gjordes från medlemmar.

Vi deltog med lag i ett flertal olika lagtävlingar under 2017.

Fälttävlan: Lag-SM häst och ponny.

Dressyr: Elit, Division 1 och 2 ponny, Lag DM LA häst, Knock-out LB häst och ponny, Knock-out LC häst och ponny, Seniorcupen.

Hoppning: Division 1 och 2 ponny, Division 1 och 2 häst, Seniorcupen.

Tävlingsarrangemang:

Årlig sommarfälttävlan i Öved med Skånska Mästerskapen för ponny hölls 29-30 juli med klasserna P70,80,90, samt H90, H100.

Byggande och underhåll av terrängbana och tävlingsplats. Skötsel och underhåll av ridytor i Fruktträdgården.

Pay and jump vid 4 tillfällen i Fruktträdgården. Klubbmästerskap i hoppning och dressyr. Pay and ride vid 2 tillfällen.

Förjakter och Hubertus

Bedrevs vid 6 tillfällen under oktober och november.

Andra Arrangemang:

Idrottslyftsprojektet med rubriken ”Gemensamt dressyr och fälttävlansprojekt för unga ryttare” fortsatte. Träning av häst och ryttare, läger, clinics, besök på FHS ingick.

Grönt kort kurs

Ridläger

Styrelsen

Anläggningsgruppen arbetade under våren med att få fram lämplig mark till en ridanläggning för föreningen. Samtal med och förfrågan till Hushållningssällskapet Bjärsjölagård gjordes, men avslogs.

Skötsel av Björka ridslinga.

Planering av tack till funktionärer genom resa till GHS efter årsskiftet.

Uppdaterad: 11 FEB 2018 21:45