Foto: Mr Ryllen

Vuxen - 400 kr

Ungdom till 25 år - 300 kr

Familjemedlemsskap - 900 kr

Medlemsavgift följer föreningens verksamhetsår - i vårt fall kalenderår och för aktivt medlemsskap (och gällande försäkring) skall ny medlemsavgift betalas in i början på nytt kalenderår. För att kunna ta ut tävlingslicens för klubben måste medlemsavgift vara betald för samma kalenderår.

Medlemsavgiften betalas in till Bankgiro 5761-2129 eller Swisha till 123 601 0466. Vi vill att ni vid inbetalning alternativt i ett mail ger fullständiga uppgifter såsom

• namn
  • adress
  • personnummer

Personnummer behövs för att försäkringen som är knuten till medlemsskapet skall fungera samt för att få tidningen Häst & Ryttare.

För familjemedlemsskap gäller att man skall vara skriven på samma adress.

Vad går pengarna för medlemsavgiften till?

• 45 kr till Olycksfallsförsäkring
  • 100 kr till avgift Svenska Ridsportförbundet
  • ca 30 kr till avgift Skånes Ridsportförbund (fast + rörlig del)
  • Resterande blir kvar till klubbverksamheten

Förmåner med att vara medlem i Öveds Jakt & Fältrittklubb:

• Man kan delta i av klubben arrangerade träningar (medlemsavgift skall vara betald innan man kan delta i  träning)
  • Man får lov att nyttja ridytan i fruktträdgården på Övedskloster och de terräng och hopphinder som är placerade där - från 2017 krävs att man löser anläggningskort för 200 kr för detta.
  • Man får ta ut tävlingslicens och representera klubben i tävling. Representerar man klubben frekvent vid tävling har man möjlighet att få licensavgiften återbetald.
  • Man får delta i klubbens förjakter och Hubertusjakten utan avgift
  • Man stöder vår verksamhet och man får möjlighet att vara med och tycka och tänka och besluta kring hur vi bäst utvecklar vår verksamhet vidare
  • Nytt sedan 2015 är att det I medlemsskapet ingår en olycksfallsförsäkring - läs mer om den nedan och på denna länk
  • Man får tidningen Häst & Ryttare som utges av ridsportförbundet

Avgiften för 2019 höjdes enligt beslut på föreningsstämman i februari. Höjningen föranleddes framförallt av höjda avgifter från Skånes och Svenska Ridsportförbundet 2019 och 2020.

Försäkringen är gällande vid föreningens aktiviteter, vid aktiviteter i samarbete med föreningen och vid aktiviteter hos andra föreningar samt har ett utökat skydd för licensierade ryttare vid tävlingar arrangerade av Svenska Ridsportförbundet. Föreningens medlemmar är försäkrade även under enskild ridning och träning med häst. Försäkringsskyddet gäller även vid resa till och från aktiviteten.

Uppdaterad: 11 FEB 2018 21:55 Skribent: Håkan Rylander

xxx