3/10 Studiebesök på Lutfi Kolgjinis anläggning i Vomb

Ludde är en av Sveriges mest framgångsrika travtränare och kuskar, men har också en mycket stor och betydelsefull inriktning på avel och uppfödning av travhästar.

• Vi har fått förmånen att komma på studiebesök på Lutfi ”Ludde” Kolgjinis anläggning i Vomb - Vombs Nygård. Vi får visning av den fantastiska anläggningen och Ludde berättar bland annat om hur de tränar en travhäst från föl till tävlingskondition.

• Vombs Nygård är en av Europas mest kompletta träningsanläggningar för travhästar. Gården omfattar ca 190 ha, där största delen utgörs av beteshagar och paddocks.

• Det finns ungefär 130 boxar och ett antal stora hagar med utegångsstall. Träningsbanorna är många. Rundbana, rakbanor, sandbanor, skogslingor och backe.

Måndag 3 oktober kl.18.00

Vombs Nygård