Per Michanek – hästens fysiologi

Per är veterinär och forskare, har tränat och tävlat egna galopphästar i 25 år.

En föreläsning uppdelat på två omgångar då ämnet är stort.

• Hur fungerar hästen? Vad skiljer den från människan?
  • Rörelseapparatens uppbyggnad - skelett, muskler, leder, senor. Vilka är de svaga punkterna? Hur skall man träna för att få hästen hållbar?
  • Andra organsystem som behöver tränas - blodcirkulation, andning, värmereglering, nervsystemet. Vad händer när man tränar? Hur kan man konditionstesta sin häst?
  • Hur påverkar miljön hästens hälsa och prestationsförmåga? Luftmiljö, klimat, rörelsefrihet, underlag, social miljö.

Torsdag den 4 februari och torsdag den 25 februari klockan 18.30

Församlingshemmet Övedskloster