Nyheter från SvRF

Och de nominerade är...

(2019-10-19 06:00)
Ryttargalan är en helkväll bland hästvänner där årets höjdpunkter och prestationer hyllas och uppmärksammas.

Rose Mathisen, Minna Telde och Natalie Oldfors försvarar de blågula färgerna när danska Herning traditionsenligt står värd för premiären i FEI Dressage World Cup i helgen.

Angelica Augustsson Zanotelli är tillbaka på femstjärnig nivå med två mycket fina hästar, Kalinka van de Nachtegaele och Favole du Seigneur. Felfri på hinder med båda fuxstona under Oslo Horse Show.

Höst betyder världscupsäsong i den västeuropeiska hoppligan Longines FEI Jumping World Cup. Premiären sker i Oslo, Norge, 17-20 oktober och Sverige ställer upp med en stark kvartett.

Två sexåringar och tre sjuåringar är uttagna till unghäst-VM i fälttävlan, den 17-20 oktober i Le Lion d’Angers, Frankrike.

De kraftfulla fyrspannen har haft sin plats och tjusat publiken med sekundsnabb och halsbrytande precision mellan koner och hinder under Sweden International Horse Show i alla år.

Dags för tredje omgången av ATG Riders League hos Billdals Ridklubb. I startfältet i kvalklassen finns en rad ryttare som varit med i talangprogrammet ATG Hopp&Talang, ett samarbete för ryttarutveckling mellan Svenska Ridsportförbundet och ATG.

Så mycket hästkunskap samlat på samma bild. Det var full fart på Strömsholm när det hölls fortbildning för A- och B-tränare i dressyr. Dessutom fanns professor Jan Jönsson på plats. Snart drar han på säkerhetsturné till Rättvik. Missa inte det.

För att uppmärksamma unga initiativ eller satsningar som bidrar till en mer inkluderande ridsport har vi instiftat ”Ridsportens trygghetspris” tillsammans med Hugo Stenbecks stiftelse. Nu kan du nominera kandidater till priset 2019.

Tyska storstjärnan Helen Langehanenberg på Damsey FRH och svenska drömduon Therese Nilshagen med Dante Weltino OLD är de senaste ekipagen klara för start i stortävlingen Saab Top 10 Dressage i Friends Arena 28 november – 1 december.

Bra resultat i Polen

(2019-10-14 06:23)
Så bra våra svenska ryttare red i Strzegom, Polen. Malin Josefsson var femma med Agaton i den långa fyrstjärniga klassen. Therese Wiklund var fyra i iden korta fyrstjärniga klassen.

Sverige höll undan och red hem segern i FEI Eventing Nations Cup i finalen i Boekelo, Nederländerna. - Så roligt, kommenterade svenska landslagsledningen.

Premiärsöndag

(2019-10-13 08:04)
Premiärdags för GHS Young Rider Cup, Morgondagens Vinnare och inte minst för Sverigeponnyn. Kajsa Björe vann premiären av Morgondagens Vinnare i Gävle. Fanny Blanck från Piteå vann Young Rider Cup.

Peder Fredricson mötte för första gången hästen som bär hans efternamn Fredricson på kavallerikasern i Stockholm vid Ryttarstadion. - Jag är oerhört hedrad, sa Peder som kom tillsammans med hustru Lisen.

Henrik vinnare i Peking

(2019-10-12 17:34)
Henrik von Eckermann och Malin Baryard Johnsson är i Peking och rider Grand Prix på lånade hästar. Under lördagen vann Henrik en tidshoppning på 145-nivå.

I  samarbete med Stallshopen kan vi beställa jackor, schabrak eller softshelltäcke med föreningens logga. Hör av dig till ovedsjfk@hotmail.se om du är intresserad.

xxx

E-post: ovedsjfk@hotmail.se