Nyheter från DF

Alice Andersson, skånsk elitcyklist och idrottsvetare kommer att föreläsa om hur tjejer och icke-binära som tränar kan förstå sin kropp och må bättre under puberteten. Målgruppen är 13-18-åriga tjejer och icke-binära och deras ledare.

Hur förbereder idrottsrörelsen sig? Kom lördagen 23 november kl.9.00 – 12.00 Då får ni konkreta verktyg och metoder från Bris, Skåneidrotten, Malmö Idrottsakademi, Rädda Barnen och Röda Korsets Ungdomsförbund i barnrättsbaserat arbete för...

Skånedirotten bjuder in till mötesplats med tema Jämställdhet för en framgångsrik idrott 9 oktober i Hyllie, Malmö Kl 18.00-20.30.

Sport Open är ett samverkansprojekt som drivs av Skåneidrotten, Malmö universitet och En kreativ byrå med syfte att utveckla nya idéer och samarbeten för att skapa en mer inkluderande och hållbar idrott.

#SCHYSSTMATCH

(2019-09-20 12:00)
Hur skapar du god stämning på barn- och ungdomsmatcher?

Vänsterpartiet vill införa miljardstöd till idrotten för att modernisera idrottsplatser och idrottshallar som byggdes under miljonprogramsåren.

Utanför idrotten

(2019-07-30 11:00)
SVT Sport gjorde tidigare under sommaren en serie med artiklar och filmklipp kring några av de utmaningar som idrottsrörelsen står inför.

RF har låtit 16 forskare i 13 översikter gå igenom den befintliga forskningen över idrottens samhällsnytta. En del i sektionen om idrott och sociala processer har fokus på etnisk mångfald och integration.

Plats för idrott

(2019-07-18 14:00)
Riksidrottsförbundet gav 2017 ut en antologi om Idrottens samhällsnytta. Rapporten är indelad i 13 olika delar där en del handlar om idrottsanläggningar och ”träningslandskapens” betydelse för samhällsnyttan.

”Vad kan idrotten göra för att skapa goda förutsättningar för ett hälsosamt åldrande?”

Personer som idrottar är friskare, begår färre brott och dricker mindre alkohol. Det gör samtidigt att den ekonomiska belastningen på samhället minskar.

Centrum för idrottsforskning (CIF) har varje år i uppdrag av regeringen att följa upp statens stöd till idrotten.

Hemsidan uppdateras

(2019-07-03 16:07)
Riksidrottsförbundet har lanserat sin nya hemsida på rf.se Detta gör att även Skåneidrotten kommer att behöva göra en del ändringar och hoppas att besökare har överseende med detta.

I  samarbete med Stallshopen kan vi beställa jackor, schabrak eller softshelltäcke med föreningens logga. Hör av dig till ovedsjfk@hotmail.se om du är intresserad.

xxx

E-post: ovedsjfk@hotmail.se